PARAGLIDINGOVÁ ŠKOLA

Z Javorového vrchu můžete letět na Lysou horu, do Polska nebo třeba nad slovenskou Kysucu. Ze vzduchu máte Beskydy jako na dlani. Buďto vás to naučíme nebo se s námi proletíte v tandemu. Ukážeme vám, proč si ptáci zpívají…

PŮJČOVNA A SERVIS

Půjčujeme vám paraglidingový padák, sedačku, záložní padák, batoh, přilbu i přístroje. K dispozici máme různé kategorie vybavení i různé rozměry. Pokud byste si rádi tyto kategorie vyzkoušeli, stačí se telefonicky domluvit, zarezervovat termín, a užít si našich kvalitních výrobků přímo v paraglidingovém centru.

OBČERSTVENÍ A INFO

Hned vedle parkoviště, s výhledem na letový prostor i přistávací plochu, s přehledem o dětském hřišti, dejte si u nás espresso, cappuccino, pivko nebo něco na zub. Poradíme vám, kde a jak si návštěvu Javorového vrchu nejlépe užít.

TANDEMOVÉ LETY

Vyhlídkový, termický, akrobatický tandemový let s profesionálním pilotem – to chcete zažít. Let si můžete domluvit telefonicky nebo se za námi stavit do El Speedo kanceláře ve Flight Parku Javorový a na termínu letu se domluvit osobně.

UBYTOVÁNÍ

V centrální chatě pro vás máme připraveno 7 pokojů s dvěma nebo třemi lůžky, každý s vlastním WC a sprchou, velkou sdílenou kuchyní a jídelnou. A to všechno pod více než stoletým Javorem, který přímo prorůstá modřínovou terasou. Pro outdoorové nadšence máme navíc lesní kemp.

SPORT NA JAVOROVÉM

Javorový – to ale není jen paragliding. Parádně si tohle místo užívají také bikeři ve sjezdových enduro trasách, večerní běžci, skialpinisti a vlastně všichni, kteří mají rádi sport, přírodu a výhledy do krajiny. Přidejte se také a užijte si tohle místo aktivně…

Kontakt: +420 722 917 181, Oldřichovice 1021, Třinec, ubytovani@javorovy-vrch.cz

Nejzajímavější místa Javorového vrchu ve vašem mobilu…

V roce 2017 jsme návštěvníkům Javorového vrchu představili naši mobilní aplikaci plnou historických, sportovních i rodinných tras, která vás zajímavou formou provede Javorovým vrchem a jeho okolím. B-GO je interaktivním průvodcem v našem kraji.

Pitná a užitková voda – to je u nás téma…

Na čem právě pracujeme? Chceš nám pomoct?

Pokud byste chtěli přiložit ruku k dílu a pomoci, tak určitě vymyslíme způsob, jak si vzájemně vyjít vstříc. Třeba si můžeme společně zalétat v tandemu nebo se domluvíme na kurzu paraglidingu. Šikovní lidé s dobrou náladou jsou u nás vždy vítáni :o).

  • do konce března 2022 chceme mít nově vymalovanou výukovou místnost a připravenou pro alternativní paraglidingový trénink ve VR,
  • v dubnu 2022 budeme dokončovat vstupy do venkovních sprch pro návštěvníky našeho kempu,
  • v září 2022 připravujeme zkušební měsíční provoz v osotrovním režimu – tedy v maximální energetické soběstačnosti. V průběhu léta budeme předělávat solární ohřev vody a nastavovat algoritmy řízení budovy.

Právě jsme dokončili…

Vymazlené koupelny a WC!

Museli jsme nějakou dobu počkat, než si dřevostavba lépe “sedne” a mohli se pustit do odladění koupelen, které jsou součástí všech pokojů pro ubytované. A když už jsme byli v laufu, tak jsme k tomu vzali chodbičky i společnou kuchyň s jídelnou. Takže jsme dorovnali epoxidové podlahy, dali jim novou kvalitní barvu, doplnili obklady na zdech s umyvadly, všechno přespárovali, přetmelili zdi, vymalovali koupelnovou omyvatelnou barvou a připravili na novou sezónu. Těšíme se na vás…

Jedeme na slunce!

Tak už jsme postoupili do další úrovně! Po spuštění vlastního SMART systému řízení a obsluhy budovy včetně vzdálené správy, připojení 4 samotížných solárních systémů na ohřev vody s celkovou kapacitou 800 litrů, jsme právě připojili 3,5 kW fotovoltaiku s bateriemi na základní okruhy s trvalou spotřebou. Kompletní systém řízení budovy, lednice, instruktorský pokoj, část spodní kuchyně, dobíjení vysílaček, temperování učebny i její klimatizace – to vše už jede na sluneční energii. Připojovat budeme ještě kompletní venkovní osvětlení a taky aquaponickou farmu, kterou budeme ještě letos dokončovat.

Naše expediční vzpomínky na doposud bílých zdech

Postupně ladíme chatu do našeho stylu života. Jsou to už jen detaily, ale hrozně důležité. Aktuálně jsme poladili náš Speed bar, paraglidingový Show room, horní kuchyň s jídelnou a většinu pokojů. Díky našim “lepičům” za pomoc :o).

A přišel čas také na dokončení dětského hřiště…

Na minulém kurzu bylo trochu větrno a tak jsme se pustili do pletení dětské sítě. Naši absolventi školy se zapletli tak parádně, že už je to hotovo a děti mají kde blbnout :o). Díky všem za pomoc!

Přijďte si k nám zacvičit

Hotovo! Vše je na místě a vy si můžete potrénovat na našich modřínovo-nerezových hračkách…

Dokončili jsme modřínový obklad hlavní chaty Flight Parku

Mravenčí práce, nešlo všechno najednou, ale už je to hotovo, modřín bude postupně šednout, získávat patinu a s ním se bude proměňovat taky tvář naší chaty. Určitě ho budeme doplňovat nějakou zelení, jsme v přírodě a tak si bude s čím hrát :o).

Nově vybavená kuchyně pro naše hosty

Právě začala sezóna paraglidingových kurzů a kuchyň jsme vybavili novým nádobím, pánvičkami a mikrovlnkou. Ať se vám v kuchyni dobře vaří :o).

Rychlé parkování pro El Speedo tandemové klienty

V letních měsících, zvláště  o sobotách a nedělích je parkoviště u Flight Parku Javorový často beznadějně plné a proto jsme speciálně a výhradně pro zákazníky El Speedo tandemových letů vybudovali 8 míst na 2,5 hodiny bezplatného a jednoduchého parkingu přímo u přistávací plochy. Součástí zakoupené El Speedo tandemové poukázky je také parkovací lístek, do kterého vepíšete vaše jméno, telefonní číslo, datum a hodinu zaparkování.

Stojan na kola

Jednoduché a účelně vyřešené. Kola můžete dávat z obou stran, k dispozici jsou stojany pro 5 rozměrů pneumatik. Tak už nemusíte opírat kola o všemožné stěny a sloupky. Stojan je stabilní a můžete si o něj kolo i uzamknout.

Hamaka zone

U nás si můžete zavěsit vaši hamaku na stromy v místě, které je přesně k tomu účelu vybaveno. Kaskádové plochy s okraji z dubových klád, stoly a lavičky pro příjemnou outdoor snídani či večeři, poblíž ohniště s grilovištěm.  A pokud byste to rádi zkusili, můžete si dát nocleh i v našich stanech ve stromech. Velmi příjemná záležitost.

Venkovní kuchyň s grilem pro kempaře

4,5 metrů dlouhá kamenná kuchyň s velkým kamenným grilem, dřevěnými odkládacími deskami – to je styl, který se nám moc líbil na Novém Zélandu i ve španělské Andaluzii. Takže to v našem Flight Parku Javorový samozřejmě nemůže chybět.

Dětské hřiště, slight line a outdoor workout

Z modřínových klád jsme v prostoru mezi chatou a přistávací plochou vybudovali místo, na kterém se můžete protáhnout, zacvičit si a nebo najít svůj balanc.

Nature friendly house

Na naši travnatou střechu jsme právě doinstalovali 4 solární panely s celkovou kapacitou 800 litrů. Teplota vody běžně dosahuje 60-70 stupňů, takže ji nejprve znova proměňujeme na tlakovou, mícháme se studenou a následně ji pouštíme do koupelen jednotlivých apartmánů.

Hamaky pro vaše pohodlí a odpočinek

Hodně se nám líbí možnost zalehnout na chvilku do hamaky, dát odpočinout tělu i duši. Proto jsme na letošní akci ve Vietnamu koupili 4 hamaky a ty jsme zavěsili na modřínové sloupky hned vedle chaty před El Speedo učebnu.

Klimatizovaná učebna

Horka udeřila a tak jsme do učebny nainstalovali klimatizaci. Pohoda, chládek a zajímavá výuka – tak jsme to vždycky chtěli a tak to dnes máme :o). Od roku 2019 je také klimatizace v učebně živena fotovoltaickými panely umístěnými na střeše budovy.

Zavolejte nám, pomůžeme vám s ubytováním, vaším sportovním či rodinným programem, oslavami, školními srazy i firemními akcemi.

Provozní doba: 8:30 – 17:00
Tel.: +420 603 311 661

beskydská škola létání

www.chciletat.cz

ubytujte se u nás...

ceny od 300 Kč/noc

El Speedo vyhlídkový let

cena od 1490 Kč

máme místo pro vaši firemní akci

www.javorovy-vrch.cz

Napište nám

Máte dotaz na padáky, létání, nebo cokoliv jiného? Napište nám, rádi s vámi dáme řeč :-)